Konferencijski poziv na putu u Zadar

U petak sam namjeravao samo svratiti do ureda u Zadru do jedanaest sati najkasnije da preuzmem Bavaria 40, kruzer jedrenjak sa nevjerovatnim sposobnostima za regatu.

Dok sam vozio imao sam konferencijski poziv sa glavnim uredom u Beču i ugasio telefon negdje oko područja Plitvičkih Jezera. Automobil je bio pun, uz Eriku, tu su bili također naši dobri prijatelji Renata i David, s kojima smo isplanirali produženi vikend jedrenja. Oni su jedva susprezali smijeh i dobru volju za vrijeme mojih pokušaja da iznesem svoju krajnje ozbiljno pitanje.

Fantastična konoba na Kornatima.

Jedrenjak nas je već čekao kada smo stigli u Zadar. Erika je dogovorila sve kroz web stranica sailcity.com i sve je bilo dobro. Sunčano vrijeme, vjetar maestral, 11 čvorova. Smijeh, vjetar, sunce i čaša pjenušca za nazdraviti. U 11 i 30 mi smo krenuli na jedrenje. Naš cilj – Kornatsko Otočje!

Na Kornatima ima fantastična Konoba koja nudi izvrsnu pečenu janjetinu . Vlasnik je rekao da će nas čekati s obzirom da ćemo stići između 22:00 i 23:00 navečer.

Jedan jedrenjak, jedan život, mnogo vremena

Nakon večere nismo mogli prestati hvaliti izvrsno pripremljenu janjetinu i bili smo zadivljeni sa činjenicom da vlasnik nije stupio van  Kornata već par godina. Vrijeme se pogoršalo za vrijeme noći tako da smo odvezali jedrenjak u osam u nadi da ćemo stići do marine u Biogradu za dva sata, gdje možemo pronaći sklonište od predviđene oluje.

Vlasnik nas je promatrao začuđen našom žurbom. Kada smo objasnili zašto se žurimo, on nam je filozofski odgovorio:“ Jedan život, jedan jedrenjak, dovoljno vremena i ulio nam još jednu čašu lokalnog  vina i zaželio nam sreću..

Pažnja, čovjek pao s palube

Dok smo se vraćali idući dan iz konobe u Biogradu gdje smo popili čašu Dalmatinskog vina i čavrljali bili smo dovedeni u bonacu ispred broda.. Erika i Renata oprezno su prešli the most za izlaz iz broda,kada je Mitja napravio hrabar korak, umjetnički zalepršao rukama i pao u vodu praćen s usklikom "Aaaaah…" Mi smo se još smijali kada smo primjetili našeg susjeda na brodu(obučenog samo u donje rublje), koji je promatrao uzbuđenu pojavu  Davida sa velikim interesom. Mi smo završili svoju d „ večer“ u dva sata ujutro  na brodu našeg susjeda sa čašom alkohola da zagrije Davida. Samo me nemojte pitati da vam kažem ime konobe na Kornatima. Neću vam reći jer mnogo novih gostiju mogu pokvariti vlasnika i on može početi pržiti pomfrit i lignje iz zamrzivača.